Menu

 

Procedure & Criteria

HR Talent of the Year is een jaarlijkse competitie die georganiseerd wordt door HRcommunity.

De awards staan in het teken van talent, innovatie & verbinding. Want talent alleen is niet voldoende. Het vraagt visie, ondernemerschap en impact om vernieuwende keuzes te maken en de weg vrij te maken naar de top van HR Nederland. HRcommunity biedt HR helden en voorbeelden van nu en de toekomst een podium.

Selectiecriteria:

Voorwaarden voor deelname:

  • onder de 32 jaar
  • studerend of werkzaam op hbo- of wo-niveau
  • starter of Young Professional; in de afrondende fase van een opleiding of afgestudeerd en werkzaam in een HR(gerelateerde)-functie

Extra: zzp'ers of HR-professionals die werkzaam zijn bij een HR-dienstverlener en binnen de criteria vallen zijn ook meer dan welkom.

Eenmaal binnen in de competitie kijkt de jury naar de volgende criteria die gebaseerd zijn op de criteria die voor de HRtop100 aangehouden worden (de grote zus van HR Talent of the Year):

1) Wereldvisie:
In hoeverre weet de finalist wat er speelt in de maatschappij, zowel lokaal als globaal? Heeft hij/zij een eigen visie op maatschappelijke ontwikkelingen en de gevolgen daarvan op het HR vak?

2) Balans:
Heeft de finalist oog voor zowel de harde als de zachte kant van het HR vak? En weet hij/zij beide met elkaar te verenigen in HR oplossingen/adviezen? 

3) Realiseren:
In hoeverre weet de finalist zijn/haar visie te vertalen naar concrete, realistische en haalbare (HR) oplossingen?

De procedure in beeld

PROCEDURE toty

Fase 1: nominatie

Tussen mei en september worden de talenten genomineerd door zichzelf of een ander. Ze zijn getoetst op harde criteria en een eerste selectie vindt plaats. Genomineerde talenten worden per email op de hoogte gesteld van hun nominatie. 
De HR Talent of the Year award is een initiatief om jong talent de kans te geven zich verder te ontwikkelen in het HR vakgebied.

Fase 2: kwartfinale

Begin september ontvangen de talenten een opdracht van de jury. Hierna worden naar aanleiding van deze opdracht de halvefinalisten bekend gemaakt. Bonus in deze fase: de beste uitwerkingen worden gepubliceerd binnen HRcommunity. 

Fase 3: halve finale

Op 24 oktober komen alle halve finalisten bij elkaar om te strijden voor de felbegeerde finale plek. In één dag worden de kandidaten door de jury beoordeeld. Co-creeren, netwerken en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in deze fase. 

Fase 4: stemmaand

November 2018 is stemmaand. Alle halvefinalisten activeren hun achterban en halen zoveel mogelijk stemmen op om kans te maken op de Publieksprijs. 

Fase 5: de finale 

De finale vindt plaats op 30 november 2018. Aan het einde van deze dag worden de verschillende prijzen verdeeld en wordt het talent van het jaar uitgeroepen. 


 

Volg ons

facebook-icon gplus-icon linkedin-icon twitter-icon