Menu

Procedure

HR Talent of the Year is een jaarlijkse competitie die georganiseerd wordt door HRcommunity.

De awards staan in het teken van TALENT, INNOVATIE & VERBINDING. Want talent alleen is niet voldoende. Het vraagt visie, ondernemerschap en impact om vernieuwende keuzes te maken en de weg vrij te maken naar de top van HR Nederland. HRcommunity biedt HR helden en voorbeelden van nu en de toekomst een podium.

De procedure in beeld

procedure 2017 2018

Fase 1: nominatie

Tussen mei en september worden de talenten genomineerd door zichzelf of een ander. Ze zijn getoetst op harde criteria en een eerste selectie vindt plaats. Genomineerde talenten worden per email op de hoogte gesteld van hun nominatie. 
De HR Talent of the Year award is een initiatief om jong talent de kans te geven zich verder te ontwikkelen in het HR vakgebied.

Fase 2: kwart finale

Begin oktober ontvangen de talenten een opdracht van de jury. Hierna worden naar aanleiding van deze opdracht de halve finalisten bekend gemaakt. Bonus in deze fase: de beste uitwerkingen worden gepubliceerd binnen HRcommunity. 

Fase 3: halve finale in november

Op 17 november komen alle halve finalisten bij elkaar om te strijden voor de felbegeerde finale plek. In één dag worden de kandidaten door de jury beoordeeld. Co-creeren, netwerken en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in deze fase. 

Fase 4: de finale in januari

De finale vindt plaats tijdens het HR Talent Event op 19 januari 2018. Aan het einde van deze dag worden de verschillende prijzen verdeeld en wordt het talent van het jaar uitgeroepen. 

 


 

Selectie criteria:

Voorwaarde voor deelname:

  • Onder de 32 jaar - HBO of WO geschoold
  • Starters - In de afrondende fase van de opleiding - Afgestudeerd en minder dan 3 jaar werkervaring in een HR (gerelateerde) functie
  • Young Professionals - Meer dan drie jaar werkervaring - Op moment van nominatie werkzaam binnen een organisatie in een HR (gerelateerde) functie

Extra: ZZP'ers of HR professionals die werkzaam zijn bij een HR dienstverlener en binnen de criteria vallen zijn ook meer dan welkom.

Eenmaal binnen in de competitie kijkt de jury naar de volgende criteria:

  • Heb je een visie op het vak en draag je deze uit? Daarbij is er natuurlijk geen goed of fout, maar telt wel of je er goed over hebt nagedacht en of je authentiek bent.
  • Heb je impact? In de breedste zin van het woord. Dus aan de directietafel, richting collega's, werknemers et cetera.
  • Heb je een netwerk opgebouwd en benut je deze? Maar ook; sta je in contact met de organisatie en de mensen die er werken? Weet je wat er leeft en weet je dit te vertalen naar de organisatiedoelen?
  • Heb je ondernemerschap? Ben je klantgericht? Durf je risico's te nemen? Snap je de business van de organisatie waar je voor werkt
  • Beschik je over vakmanschap? Of je nou recruiter of psycholoog bent: versta je je vak?

HRtalent of the Year

Volg ons

facebook-icon gplus-icon linkedin-icon twitter-icon

Mijn profiel

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?