Menu

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
« »

We hebben een nieuwe website!

HRTOTY building blocks

 

 

De winnaars van 2018 zijn bekend!

Vanaf 10 september was de strijd losgebarsten en hebben alle genomineerden de opdracht van de kwartfinale ontvangen. De jury boog zich over het resultaat en heeft bepaald wie  doorgingen naar de halve finale op 24 oktober, waar door middel van een serious game deze battle voortraasde. Op 30 november kwamen de 8 top-finalisten bij elkaar waar na een bloedstollende middag de winnaars zijn uitgeroepen!

De winaar van de vakjuryprijs is naar huis gegaan met het Development Program van Rvdb en de winnaar van de publieksprijs is met een opleidingscheque van Trainers Academie. 
Wie hebben deze hoofdprijzen ter waarde van €6.000,- gewonnen?
Benieuwd waar het talent op is getoetst? Dit zijn de selectiecriteria.

 

           

HR Talent of the Year Awards

         

De awards staan in het teken van TALENT, INNOVATIE & VERBINDING. Want talent alleen is niet voldoende. Het vraagt visie, ondernemerschap
en impact om vernieuwende keuzes  te maken en de weg vrij te maken naar de top van HR Nederland.
HRcommunity biedt HR helden en voorbeelden van nu en de toekomst een podium. 


De winnaars van HR Talent of the Year 2018

Winnaars 2018 kleine versie                 


HR Talent of the Year is een initiatief van

HR Community Retrangle Basis RGB DEF

Jorine Kikkert

Jorine Kikkert

HR business partner bij NN Group

"Van HR- adviseur naar een HR-leider, waardoor je veel meer samen met het lijnmanagement verantwoordelijk gemaakt wordt voor het goed functioneren van de business."

linkedin

Mijn visie

Vraag 1: Waar zou de ultieme HR-afdeling zich mee bezig houden? En hoe is dit nu in de praktijk?

Naar mijn idee zit er op dit moment een gat tussen de rol die HR- professionals nu spelen in organisaties en de rol die van toegevoegde waarde zal blijken te zijn in de toekomst. Waar nu de nadruk vaak ligt op administratief-ondersteunende werkzaamheden en (reactief) advies, wordt in de toekomst gevraagd om eigenaarschap, innovatiekracht, out-of-the-box denken en proactiviteit.

De HR professional van de toekomst zal moeten functioneren als interne consultant, met verstand van mensen, die continue bezig is om gevraagd en ongevraagd de (strategische) doelstellingen van de organisatie te helpen vertalen naar wie wat doet, waarom, wanneer en waar. Daarbij is het naar mijn idee key om twee stappen vooruit te denken om op tijd op de snel veranderende situatie in te kunnen spelen. Van vooral problemen achteraf oplossen, naar zoveel mogelijk preventief te gaan werken. Kortom: van HR- adviseur naar een HR-leider, waardoor je veel meer samen met het lijnmanagement verantwoordelijk gemaakt wordt voor het goed functioneren van de business.

 

Vraag 2: Wat maakt jou als HR-professional onderscheidend?

Ik weet een prettige balans te vinden tussen focus op resultaat en mens. En om dan in kleuren te spreken 'ben ik oranje en groen'.

Oranje omdat ik graag met behulp van een proactieve houding nieuwe zaken neerzet en daarvoor ook gerust risico durf te nemen. Mijn voorkeur gaat uit naar pragmatisch werken. En mijn resultaatgerichtheid en bevlogenheid zorgen ervoor dat ik vaak het doel bereik. Maar wel het liefst in samenwerking met anderen…

Dus groen omdat ik veel waarde hecht aan de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Ik toon waardering voor de inbreng van anderen en verbind mensen graag. Niet alleen in formele settingen, maar een kort geinteresseerd praatje in de wandelgangen is voor mij niet meer dan normaal. Mensen voelen zich gezien en gehoord door mij, waardoor ik zorg voor een veilige omgeving.

Het geeft me energie om met mensen te verbinden, en vanuit die verbinding mensen in beweging te krijgen en dingen voor elkaar te krijgen. En dat is nou precies waarom ik mijn vakgebied zo leuk vind: mensen blij maken door samen voor resultaat te zorgen!

 

Vraag 3: Welke maatschappelijke thema's hebben de grootste invloed op jouw vak en waarom?

Technologie is naar mijn idee het grootste maatschappelijke thema waar we binnen het HR domein niet meer omheen kunnen en moeten.

Het is voor niemand een verrassing dat veel nieuwe technologische ontwikkelingen elkaar in een steeds rapper tempo opvolgen. We zien op dit moment al dat deze ontwikkelingen van invloed zijn op de manier waarop we leven, werken en met elkaar in contact staan. Veel organisaties investeren al in technologie om zowel klanten als medewerkers meer gemak, transparantie en snelheid te kunnen bieden.

Ik pleit ervoor om slimme technologie als hulpmiddel in ons werk te omarmen.

TECH & TOUCH

Echt contact maak je niet met data en algoritmen alleen. Maar laten we werk efficiënter inrichten om meer tijd te creëren voor het onderhouden van persoonlijk contact. Denk aan standaardisatie van HR processen, bijvoorbeeld in een Shared Service Center. Of software die automatisch digitale cv’s scant op variabelen als ervaring, leeftijd, opleiding, en afstand tot werkplek. Ik weet dat veel mensen voor een baan hebben gekozen, omdat ze plezier en voldoening halen uit het persoonlijke contact met anderen. Dus het creëren van meer ruimte voor persoonlijke connectie zal effect hebben op het kunnen laten groeien van mens en organisatie.

Vraag 4: Wat is het effect van diversiteit in je organisatie? Wat levert het je op?

Over het algemeen verlang je in je persoonlijke leven veel meer naar diversiteit dan op de werkvloer. Tijdens vakanties gaan we vaak naar andere (verre) landen om te kunnen proeven aan een andere cultuur of keuken. Terwijl op de werkvloer we vaak geneigd zijn om onszelf te omgeven met ‘dezelfde soort mensen’ of blijven we graag in ‘hetzelfde hangen’. Gek eigenlijk…

Binnen NN Group komen wij steeds meer tot de ontdekking dat de uitdagingen waar wij als organisatie voor staan beter kunnen worden opgelost als hier diverse, veelzijdige teams aan werken. Het samenbrengen van verschillende culturen, gender, talenten, vaardigheden en competenties leidt over het algemeen tot een nieuwe manier van denken. Deze nieuwe manier zorgt ervoor dat wij innovatiever en creatiever worden en beter kunnen inspelen en reageren op de snel veranderende omgeving waarin wij ons bevinden. Unieke (financiële) producten en services ontstaan door het bij elkaar brengen van verschillende werelden.

HR speelt hierin een belangrijke poortwachtersrol. Denk aan het sollicitatiegesprek, het functieprofiel, of het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen.

Laten wij (HR) eens beginnen om diversiteit als een cadeautje te zien, dan volgt de rest van de organisatie hopelijk vanzelf…

 

Vraag 5: Denk eens 5 jaar vooruit. Noem 2 vraagstukken waarvan je verwacht dat die topprioriteit zijn voor de organisatie waarin je (dan) actief bent. Licht kort toe hoe je vanuit je HR-rol waarde toevoegt in de aanpak van die vraagstukken.  

  1. Hoe behouden wij ons bestaansrecht als grote verzekeraar? Verschillende ontwikkelingen kunnen ons bestaansrecht aantasten. Wat is de relevantie van een verzekeraar als auto’s zelf gaan rijden en eigenlijk geen ongelukken meer maken? Ook de vraag naar levensverzekeringen daalt. En door de komst van concurrentie zijn de marges krap en ontstaat er meer bedreiging op het gebied van innovatievere producten. Ik geloof erin dat we onze relevantie kunnen verhogen door een ultieme directe relatie met de klant te behouden. Vertrouwen is hiervoor de basisvoorwaarde. Echter vraagt een directe relatie met de klant veel van cultuur en gedrag van medewerkers. Hier kan HR een rol in pakken.

  2. Het blijven aantrekken en behouden van ‘millennials’. In mijn vorige rol als Graduate Recruiter heb ik gemerkt hoe moeilijk het kan zijn om als niet-zo-spannende-en-sexy-werkgever de top studenten aan te trekken. Jongere generaties stellen steeds meer eisen aan de inhoud van het werk en de context waarin het werk plaatsvindt. Denk hierbij aan ontwikkelmogelijkheden, maatschappelijke impact, en goede work-life-balance. Ik denk dat we vanuit onze HR-rol in contact moeten blijven met deze belangrijke doelgroep. Alleen op die manier kunnen we de business goed voorbereiden op de (toe)komst van deze potentiele managers.

Mijn motto

 


HRtalent of the Year op Twitter

Ellen Schuit Ellen_schuit Ellen Schuit

En onze Frederique was erbij! #trots! https://t.co/0FvgcCwTsL

6 days, 13 hours ago Reply Retweet Favorite

Volg ons

facebook-icon gplus-icon linkedin-icon twitter-icon