Menu

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
« »

We hebben een nieuwe website!

HRTOTY building blocks

 

 

De winnaars van 2018 zijn bekend!

Vanaf 10 september was de strijd losgebarsten en hebben alle genomineerden de opdracht van de kwartfinale ontvangen. De jury boog zich over het resultaat en heeft bepaald wie  doorgingen naar de halve finale op 24 oktober, waar door middel van een serious game deze battle voortraasde. Op 30 november kwamen de 8 top-finalisten bij elkaar waar na een bloedstollende middag de winnaars zijn uitgeroepen!

De winaar van de vakjuryprijs is naar huis gegaan met het Development Program van Rvdb en de winnaar van de publieksprijs is met een opleidingscheque van Trainers Academie. 
Wie hebben deze hoofdprijzen ter waarde van €6.000,- gewonnen?
Benieuwd waar het talent op is getoetst? Dit zijn de selectiecriteria.

 

           

HR Talent of the Year Awards

         

De awards staan in het teken van TALENT, INNOVATIE & VERBINDING. Want talent alleen is niet voldoende. Het vraagt visie, ondernemerschap
en impact om vernieuwende keuzes  te maken en de weg vrij te maken naar de top van HR Nederland.
HRcommunity biedt HR helden en voorbeelden van nu en de toekomst een podium. 


De winnaars van HR Talent of the Year 2018

Winnaars 2018 kleine versie                 


HR Talent of the Year is een initiatief van

HR Community Retrangle Basis RGB DEF

Iris Zonneveldt

Iris Zonneveldt

CEO bij Treams - 1ste plaats Vakjuryprijs

"Medewerkers tekenen in op dezelfde belofte als klanten. Ik vind HR succesvol als de 'beleving' voor klanten en medewerkers gelijk is."

linkedin

Mijn visie

Vraag 1: Waar zou de ultieme HR-afdeling zich mee bezig houden? En hoe is dit nu in de praktijk?

De ultieme HR afdeling zorgt ervoor dat alle medewerkers en teams aligned zijn met de organisatie: dat iedereen weet wat de stip op de horizon is, wat hij/zij kan bijdragen vanuit de eigen sterke punten en wat ontwikkeld moet worden. HR faciliteert een continu lerend, wendbaar netwerk van teams die weten te excelleren voor de klant en voor zichzelf. Dat doet HR op basis van data analyse en diep begrip van de cultuur en het DNA van de organisatie.

Nu hebben HR afdelingen vaak niet een integrale aanpak, zijn HR disciplines verzuild in verschillende sub-teams en is er geen informatie om op te sturen. De employee journey en strategie staan vaak niet centraal. Groot probleem is dat HR te vaak niet in direcire zit met eigen beslissingsbevoegdheid en eigen budget.

 

Vraag 2: Wat maakt jou als HR-professional onderscheidend?

Wat mij onderscheid is mijn ontwerp achtergrond, die maakt dat ik werk op basis van design thinking: de "eingebruiker" staat altijd centraal. Of dat nu een medewerker, manager of de CEO is, ik vraag me af wat hij/zij nodig heeft om te excelleren. Daarbij houd ik continu rekening met de doelstelling van organisatie, want dit is de context waarin we werken. Verder is het belangrijk om congruent te zijn met het merk van de organisatie: medewerkers tekenen in op dezelfde belofte als klanten. Ik vind HR succesvol als de 'beleving' voor klanten en medewerkers gelijk is.

 

Vraag 3: Welke maatschappelijke thema's hebben de grootste invloed op jouw vak en waarom?

De toekomst van werk: door technologische ontwikkelingen zal werk over 10 jaar iets anders betekenen dan nu. Denk aan ander werk door robotisering, meer vrije tijd en werk zal niet langer de enige bron van tijdsbesteding zijn.

De relatie mens & technologie is een groot thema: big data in organisaties, privacy, transparantie.

Nieuwe hiërarchien: op basis van technologie worden organisaties platter en wendbaarder. Dit heeft niet alleen grote impact op de structuur van organisaties, maar ook op cultuur en leiderschap.

 

Vraag 4: Wat is het effect van diversiteit in je organisatie? Wat levert het je op?

Diversiteit is de sleutel tot wendbaarheid: wij hebben een internationaal team met mensen uit allerlei leeftijdsgroepen. We zijn open over elkaars sterke punten en maken de verschillen productief. Dat is een continu proces: blijven praten, blijven reflecteren en leren van successen en mislukkingen. De basis is respect en vertrouwen: in jezelf en in elkaar.

 

Vraag 5: Denk eens 5 jaar vooruit. Noem 2 vraagstukken waarvan je verwacht dat die topprioriteit zijn voor de organisatie waarin je (dan) actief bent. Licht kort toe hoe je vanuit je HR-rol waarde toevoegt in de aanpak van die vraagstukken.  

Vraagstuk 1: "Hoe kunnen we een persoonlijk en individueel proces leveren voor elke medewerker"?

Ik verwacht dat er over 5 jaar geen one size fits all meer bestaat voor HR processen als performance & development. De vraag is hoe je mensen op maat kunt bedienen op basis van hun persoonlijke voorkeuren of wensen. Hoe individueler, hoe beter. HR levert toegevoegde waarde als ontwerper en regisseur van een persoonlijke employee journey.

Vraagstuk 2: "Hoe zorgen we dat individuele groei leidt tot groei van het team & de organisatie"?

Terwijl individualisering belangrijker wordt, blijft het collectief ontzettend belangrijk. Hoe maak je een tandem tussen individueel excelleren en excelleren als team en organisatie? Kun je voorspellen wat er voor nodig is? Als HR zul je data voorspellingen moeten kunnen duiden en vertalen naar de benodigde change. Dat is een continu proces: continu leren en begrijpen waar je volgende stap zit als organisatie.


Mijn motto

 

HRtalent of the Year op Twitter

Ellen Schuit Ellen_schuit Ellen Schuit

En onze Frederique was erbij! #trots! https://t.co/0FvgcCwTsL

6 days, 12 hours ago Reply Retweet Favorite

Volg ons

facebook-icon gplus-icon linkedin-icon twitter-icon