Menu

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
« »

We hebben een nieuwe website!

HRTOTY building blocks

 

 

De winnaars van 2018 zijn bekend!

Vanaf 10 september was de strijd losgebarsten en hebben alle genomineerden de opdracht van de kwartfinale ontvangen. De jury boog zich over het resultaat en heeft bepaald wie  doorgingen naar de halve finale op 24 oktober, waar door middel van een serious game deze battle voortraasde. Op 30 november kwamen de 8 top-finalisten bij elkaar waar na een bloedstollende middag de winnaars zijn uitgeroepen!

De winaar van de vakjuryprijs is naar huis gegaan met het Development Program van Rvdb en de winnaar van de publieksprijs is met een opleidingscheque van Trainers Academie. 
Wie hebben deze hoofdprijzen ter waarde van €6.000,- gewonnen?
Benieuwd waar het talent op is getoetst? Dit zijn de selectiecriteria.

 

           

HR Talent of the Year Awards

         

De awards staan in het teken van TALENT, INNOVATIE & VERBINDING. Want talent alleen is niet voldoende. Het vraagt visie, ondernemerschap
en impact om vernieuwende keuzes  te maken en de weg vrij te maken naar de top van HR Nederland.
HRcommunity biedt HR helden en voorbeelden van nu en de toekomst een podium. 


De winnaars van HR Talent of the Year 2018

Winnaars 2018 kleine versie                 


HR Talent of the Year is een initiatief van

HR Community Retrangle Basis RGB DEF

Evelien Veenman

Evelien Veenman

Chief Happiness Officer bij Experius - 3e plaats Vakjuryprijs

"De verplaatsing van HRM naar Human Being management is een vooruitgang waar ik volledig achter sta. We moeten bezig zijn met het coachen in plaats van managen van mensen."

linkedin

Mijn visie

Vraag 1: Waar zou de ultieme HR-afdeling zich mee bezig houden? En hoe is dit nu in de praktijk?

De ultieme HR afdeling houdt zich bezig met werkgeluk, iemand in zijn/haar kracht zetten en met innovatie en ontwikkeling van de mens. De verplaatsing van Human Resources Management naar Human Being management is een vooruitgang waar ik volledig achter sta. We moeten bezig zijn met het coachen in plaats van managen van mensen.

Het is vrij simpel; gelukkige mensen functioneren beter. Uit een meta-analyse van de VN in 2013 kwam dat gelukkige medewerkers productiever, meer gemotiveerd en creatiever zijn. Ook werkt men beter samen en is er minder verzuim. Met iedere organisatie die werkgeluk hoog in het vaandel heeft dragen wij samen bij aan het Bruto Nationaal Geluk!

In praktijk is het vaak: teveel administratie, kaders, regels en processen. De gemiddelde HR afdeling staat te ver af van de medewerker. Ik heb zelfs mensen gehoord die niet bij HR willen komen want dan moet er wel iets mis zijn. Dit kan niet de bedoeling zijn. Gelukkig gaat het er in steeds meer organisaties anders aan toe en verandert HRM meer in HBM.

Ik hoop mensen te kunnen inspireren en prikkelen om uit hun comfort zone te komen en processen en regels door te breken. Kleur buiten de lijntjes!

 

Vraag 2: Wat maakt jou als HR-professional onderscheidend?

Wat mij als HR- professional onderscheidt is mijn enthousiasme, persoonlijke benadering en vermogen om buiten de kaders te denken. Ik heb Culturele Maatschappelijke Vorming gestudeerd en de minor ‘training en coaching’ gedaan. Mijn referentiekader is daardoor anders dan een gemiddelde HR-professional en ik krijg vaak terug dat mijn blik op zaken verfrissend is! Ik streef ernaar mensen in hun kracht te zetten, hiervoor zet ik graag een stap extra.

Tweewekelijks voer ik bilaterale gesprekken met medewerkers, buiten in de frisse lucht. Al wandelend kom ik, door aandachtig te luisteren en doorvragen, tot de kern. Ik maak deze gesprekken luchtig door samen nieuwe stukken Utrecht te ontdekken of breng juist structuur aan en loop hetzelfde rondje om de focus op het gesprek te vergroten. Het mooie van wandelende bila’s is dat je letterlijk een gezamenlijk perspectief hebt.

Ik zorg voor persoonlijke aandacht door naast de gebruikelijke interesse ook eens een leuke post-it achter te laten of bijvoorbeeld een stukje fruit. Zo maak ik door middel van kleine interventies de wereld om mij heen een beetje leuker. Ik geloof als iedereen dit doet zowel in werk- als privésfeer dat we de wereld een stukje mooier kunnen maken.

 

Vraag 3: Welke maatschappelijke thema's hebben de grootste invloed op jouw vak en waarom?

Binnen Experius werken enkel millenials (geboren tussen 1980 en 2000). Vanuit HR speel ik hierop in door mij in te lezen in thema’s die in deze generatie lezen. Voor millennials geldt dat ze meer balans willen in hun werk- en privé omgeving, geen 40-urige werkweek, dat het salaris minder belangrijk is maar zingeving des te meer. Ook speelt duurzame inzetbaarheid een belangrijk rol omdat de AOW leeftijd steeds verder oploopt.

We zien dat bij millenials de kans op een burn-out toeneemt, dit is een maatschappelijk probleem waarvoor geldt; beter voorkomen dan genezen. Binnen Experius spelen wij hierop in door o.a. een externe coach in te zetten die gespecialiseerd is in stress en burn-out klachten. Hierop ontvangen we veel positieve feedback.

Ik vind het belangrijk dat een HR professional op de hoogte is van zowel de ontwikkelingen en verandering in wetgeving als in de organisatie. Zo blijven we actueel en relevant. Een voorbeeld hiervan is dat,  we nu de eerste Experius papa’s hebben, ik me er sterk voor heb gemaakt om het partnerverlof van twee naar vijf dagen betaald verlof uit te breiden. Het doet mij erg goed dat dit, hoe het er nu uitziet, per 2019 ook wettelijk verplicht is. 

 

 

Vraag 4: Wat is het effect van diversiteit in je organisatie? Wat levert het je op?

Diversiteit wordt vaak gezien als geslacht, geaardheid, afkomst en geloof. Op deze punten zijn binnen Experius bijna alle varianten vertegenwoordigd. Een uitdaging voor ons is het vinden van een balans tussen man en vrouw. Op alle niet development functies hebben vrouwen dan ook de voorkeur. Vanuit HR kan je inspelen op behoeftes en wensen van een doelgroep. We hebben ondervonden dat deeltijdwerk onder vrouwen de meest populaire manier van werken is (blijkt tevens uit onderzoek). Om vrouwen tegemoet te komen is bij Experius deeltijdwerk in alle functies mogelijk.

Diversiteit gaat volgens mij verder dan de ‘standaard typeringen’. Het gaat om diversiteit in persoonlijkheden, om elkaar aanvullen en versterken. Ik geloof dat de ‘juiste’ mix van persoonlijkheden een team een succes kan maken. Het is waardevol om vanuit verschillende referentiekaders ergens tegen aan te kijken. Diversiteit zorgt op alle manieren voor verrijking van je product, diensten en medewerkers. Kortom een goede investering voor de gehele organisatie.

Diversiteit neemt toe door individualisering. Mensen hebben meer behoefte aan erkenning van hun eigenheid en willen persoonlijke behoeften en wensen gerealiseerd zien in gepersonaliseerde secundaire arbeidsvoorwaarden. Door hierop in te spelen kun je medewerkers voor langere tijd aan je organisatie binden en zo capaciteit behouden.

 

Vraag 5: Denk eens 5 jaar vooruit. Noem 2 vraagstukken waarvan je verwacht dat die topprioriteit zijn voor de organisatie waarin je (dan) actief bent. Licht kort toe hoe je vanuit je HR-rol waarde toevoegt in de aanpak van die vraagstukken.  

Bij Experius hebben we ambitieuze groei doelstellingen. Zo streven we ernaar om in 2020 tot de top 3 e-commerce spelers van Nederland te behoren. Voor het derde jaar op rij behoren we tot de snelst groeiende technologie bedrijven van Nederland, het is dan ook aannemelijk dat we ons doel halen.

Met het aantrekken van de arbeidsmarkt is de strijd om programmeurs heftiger dan ooit. Hoe kan je als kleinere organisatie een omgeving creëren waarbij mensen liever bij ons werken dan bij een toonaangevend corporate binnen onze sector. Vanuit mijn HR rol zet ik een strategie uit om een uitdagende en interessante werkplek te blijven. Uiteraard zorg ik er ook voor dat onze salarissen marktconform blijven en we aansprekende arbeidsvoorwaarden behouden.

De tweede uitdaging van snelle groei is het behouden van onze zelfsturende teams en cultuur,  hetgeen dat Experius zo’n great place to work maakt. Het behouden van een platte organisatiestructuur is een uitdaging maar zeker iets waar wij ons mee kunnen onderscheiden van grote corporates. Het creëren van onderscheidend vermogen houdt me bezig en is terug te vinden in mijn visie en de strategie die ik uitzet.


Mijn motto

 

HRtalent of the Year op Twitter

Ellen Schuit Ellen_schuit Ellen Schuit

En onze Frederique was erbij! #trots! https://t.co/0FvgcCwTsL

6 days, 13 hours ago Reply Retweet Favorite

Volg ons

facebook-icon gplus-icon linkedin-icon twitter-icon